
Kentsel Dönüşüm Firmamıza Başvuru
Kullanılamayacak bir hal almış yapı ve alanlar için bir umut ışığı olan kentsel dönüşüme olan talepler gün geçtikçe artış göstermektedir. Çığ gibi büyüyen bu talepler beraberinde bu alanda yol gösterecek danışmanlık firmalarının oluşmasına zemin hazırlamıştır.
Kentsel dönüşüme başvuru sürecinden sonuçlanmasına kadar her anı ile birebir ilgilenen bu firmalar uygun maliyetler ile mülk sahiplerine birçok hizmet sunmaktadır. Firmalar aracılığı ile kolaylıkla yürütülmekte olan bu dönüşüm işlemlerinde mülk sahibi yalnızca sonucu beklemekte ve tüm görevleri firmalara devir etmektedir. Dönüşüm işleminin başlatılması için mülk sahibi tarafından birebir yapılması gereken danışmanlık firması başvuru süreci birçok aşama içermektedir.
Kentsel Dönüşüm Firması Başvuru Aşamaları
Kentsel dönüşüme uygun niteliklerde yapısı veya alanı olduğunu düşünen mülk sahipleri bu dönüşümün sunduğu tüm avantajlardan yararlanmak için belirli aşamalardan geçmelidir. Yeni bir yapı ya da alana sahip olmak için öncelikle mülk sahibinin bu alanda uzman danışmanlık firmalarına yazılı bir dilekçe örneği ile başvuruda bulunması gerekmektedir.
Dilekçe içerisinde yer alan taşınmaza ait il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, adres, ada, pafta, bağımsız bölüm gibi alanların doğru bir şekilde doldurulması ve taşınmaza ait deprem risk raporunun firma tarafından hazırlanması talep edilmelidir.
Böylelikle mülk sahibi danışmanlık firması tarafından öncelikle sahip olduğu yapı ya da alanın kentsel dönüşüne uygun olup olmadığını teyit etmiş olmaktadır. Bu dilekçe sonrasında yapılan deprem testleri eğer risk vardır sonuçlu çıkarsa firma tarafından ikinci aşamaya geçilir.
Firma Tarafından Başvuru Sırasında Talep Edilen Evraklar
Dönüşüm işleminin başlatılabilmesi için danışmanlık firması tarafından mülk sahibinden talep edilen evrakların tamamlanması firmaya başvuru sürecinin ikinci aşamasıdır. Bu aşamada mülk sahibi bireysel başvuru yapacaksa firma ile arasında imzalanan sözleşme aslı, başvuru dilekçesi, tapu, nüfus cüzdanı fotokopisi, adres kaydını gösterir belge, yapının projesi, emlak beyanı gibi evraklar yer almaktadır.
Eğer danışmanlık firmasına başvuru yapan kurum ya da firma niteliği taşıyor ise belirli evrakların yanı sıra değişkenlik gösteren evraklar da yer almaktadır. Bu evraklar arasında vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, oda sicil kaydı, faaliyet belgesi gibi evraklar yer almaktadır.