Teknik Rapor Bina Sağlamlık Raporu

Teknik Rapor Bina Sağlamlık Raporu
29.08.2020
1.386

Teknik Rapor Bina Sağlamlık Raporu

Yapılar hakkında kanunen hazırlanması zorunlu olan yapı teknik raporu; yapının kullanım amacına ve faaliyet alanına göre uygunluğunun tespiti, yapının inşası sırasında kullanılan yöntem ve tekniklerle beraber uygulamaların mevzuatta yer alan kurallara ve bilimsel sonuçlara uygunluğunun ortaya çıkarılmasını sağlayan, uzman kişi ve firmalara tarafından hazırlanabilen bir rapordur.

Yapının kullanılabilmesi için yani can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli kullanım uygunluğunun tespiti için hazırlanan teknik raporlar güvenliğin teminatının sağlanmasında en önemli belgedir. İnsanların hizmet alanları için inşa edilen işyeri, sağlık kurum ve kuruluşları, özel hizmet binaları, okullar, yurtlar, konut amaçlı kullanılan evler, binalar, apartmanlar, köprüler, alt yapılar gibi farklı sahalara yönelik yapıların, yapım tekniklerine ve kullanım amacına uygunluğunu tespit etmek amacıyla deprem yönetmeliğinde belirtilen kaideler esas alınarak hazırlanır.

Teknik rapor, mevzuatta yer alan hükümler doğrultusunda alınması gereken belgelere ve sertifikalara sahip yetkili kişi ve firma/şirketler tarafından hazırlanabilir. DİPU Kentsel Dönüşüm ve Müşavirlik şirketimiz, İşyeri Tescil belgesi (İTB), Serbest İnşaat Mühendisi Belgesi (SİM) ve Büyükşehir Tescil Belgesi’ne sahip olup; statik teknik rapor hazırlamaya yetkili bir şirkettir.

Şirketimizin Hazırladığı Teknik Rapor Hizmetleri

DİPU Kentsel Dönüşüm ve Müşavirlik şirketimiz, yapı türlerine ve kullanım amacına göre faaliyet gösterecek yapılar hakkında aşağıda belirtilen teknik rapor türlerini hazırlamaya yetkilidir.

  • Statik Teknik Raporlar
  • Mimari Teknik Raporlar
  • Çevre ve Etkileşim Esaslı Teknik raporlar
  • Mekanik Teknik Raporlar
  • Deprem Risk Raporu
  • Riskli Yapı Tespit Raporu ve Değerlendirme Raporu
  • Depreme Dayanıklılık-Sağlamlık Raporu

Teknik Rapor Hazırlanırken Dikkat Edilen Hususlar

Teknik rapor hazırlama konusunda yasal mevzuatta yer alan hükümler doğrultusunda yetki, proje müelliflik büroları ve üniversiteler verilmiştir. Depreme yönetmeliğine göre yapılarda ilave yükler, güçlendirme ve tadilat sonrası durum ile eski durum arasındaki ilişkiyi ve farkı ortaya koyan hususlar ile yapının mevcut dayanımı, yapı taşıma sisteminin kullanım açısından uygunluğu, kullanılan yöntem ve tekniklerin yapı davranışına etkileri gibi kriterler ve usuller baz alınarak teknik rapor hazırlanır. Bunların dışında risk analizi yapılan ve riskli bölgeler olan deprem bölgelerinde inşa edilecek yapılar hakkında ve inşası tamamlanan yapılar hakkında deprem yönetmeliğinde belirtilen kurallar esas alınarak teknik rapor tanzim edilir.

Ürün Sipariş Formu

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Esat Yılmaz
Esat Yılmaz
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

İnşaat Alanını Öğrenin

Parsel Form

Tasarım Seocu